+32 (0)2 213 70 70

SVA certification SVA certification

Verantwoord communiceren

Digitale transformatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Profetie of waarschuwing, de werken van science fiction uit de jaren zestig beschreven een pessimistische visie van een toekomst verzadigd met technologieën : extreme robotisering, vernietiging van het milieu, het verlies van referentiepunten, enz. Sindsdien is de tijd verstreken en begint mens iets uit de geschiedenis te leren. De komst van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is het beste voorbeeld. MVO maakt het mogelijk om het volgende bericht over te brengen: misschien kunnen we meer produceren, maar bovenal moeten we beter produceren, met respect voor mens en natuur. Tegen alle verwachtingen in staat technologie momenteel de mogelijkheid om liefdadigheidsinitiatieven voor het algemeen welzijn te stimuleren.

Communicatie en milieu

Waarom zich verzetten tegen de nieuwe technologieën voor het milieu, wanneer beide onafscheidelijk zijn tegenwoordig? Dankzij het wijdverspreide gebruik van de telefoon en Internet, kiezen veel bedrijven voor een beleid van "Zero papers". Laten we daar niet stoppen! Wist u dat op elk uur 10 duizenden e-mails over de hele wereld worden verzonden? Hiervoor worden duizenden kilometers aan kabels en energieverslindende servers gebruikt.


De oplossing : de voorkeur geven aan een efficiëntere aanpak in termen van energie door het meten van het gebruik en de keuze voor alternatieve

Communicatie en bestuur

De verspreiding van informatie is een van de belangrijkste uitdagingen van de numerieke bedrijfstransformatie. Deze diffusie wordt voor een lange tijd als prioriteit beschouwd en is aangepast aan de nieuwe bestuursmodellen, zoals het bevrijde bedrijf. In feite, traditionele piramidesystemen bevinden zich in een proces van verval, waardoor de weg naar nieuwe systemen (gepersonaliseerde organisatie, dubbele of cellulaire...) Ongeacht het gekozen managementmodel, de sleutel tot succes ligt (onder andere) in de organisatie van de informatieoverdracht proces. Met het Web 2,0, kunnen nieuwe hulpmiddelen onmiddellijke nieuws verspreiden, evenals in real-time de reacties van de medewerkers van het bedrijf communiceren. Bijvoorbeeld, sociale netwerken in bedrijven stimuleren een participatieve en onmiddellijke aanpak.


Communicatie en welzijn op het werk

Sinds de industriële revolutie, hebben de technologische ontwikkelingen het mogelijk gemaakt om vermoeidheid in verband met verschillende taken te verminderen om robotische operaties voort te bewegen, de numerieke revolutie zal meer comfort op het werk mogelijk te maken. U bent zich ervan bewust dat het welzijn van de werknemers (op het werk) een factor van productiviteit en persoonlijke ontwikkeling is, verschillende bedrijven stellen aantal instrumenten die het leven van hun werknemers te vergemakkelijken en hen te garanderen meer veiligheid. Om een gehandicapte werknemer te blijven gebruiken of om de veiligheid te bieden die werknemers in extreme arbeidsomstandigheden nodig hebben, stelt de numerieke technologie de juiste antwoorden voor.

 
 

GLOBAL COMPACT

Connexing zet zich in voor Global Compact om benaderingen van maatschappelijk verantwoord ondernemen te initiëren, ontwikkelen en delen. Het MVO-beleid van Connexing is gebaseerd op het behoud van de omgeving, het welzijn van werknemers en maatschappelijke initiatieven.


De inzet van Connexing komt tot uiting in een respectvol proces van alle betrokken actoren. We zijn er diep van overtuigd dat we vandaag werken aan een betere toekomst.