webleads-tracker

+32 (0)2 213 70 70

SVA certification SVA certification
quotation
0

Ecologische recyclage gids

 ecologisch

Naast het aanbod nieuwe materialen en ecologisch ontworpen materialen heeft Connexing ook een gamma ecologisch gerecyclede telefoons om u te overtuigen van zijn engagement voor duurzame ontwikkeling.

Ecologisch gerecyclede principe:

Om een ecologisch gerecyclede telefoon te ontwerpen, kiezen, testen en maken de technici de handsets, de schermen, nummerpads, omhulsels, programmeerbare toetsen van verschillende telefoons die eigenlijk vernietigd zouden worden. De telefoon die zo ontstaat wordt schoongemaakt met niet-schadelijke solventen om er als nieuw uit te zien.

Vervolgens wordt de telefoon getest en wordt een traceerlabel aangebracht dat tegelijkertijd de herkomst, de conformiteit en garantie valideert.

Wordt uiteindelijk bewaard en verzonden in een kleine onbehandelde kartonnen verpakking die 100% recycleerbaar was. Wordt zonder tussenpersoon uit voorraad geleverd op uw bureau, waardoor overbodige kilometers, die voor veel CO2-uitstoot zorgen, vermeden worden.

Waarom ecologisch gerecycled materiaal kopen?

De aankoop van hergebruikt materiaal en meer in het bijzonder van hergebruikt materiaal dat behandeld werd volgens de ISO 14001-norm:

Werkt actief mee aan de vermindering van de hoeveelheid elektrisch en elektronisch afval en bij uitbreiding aan de doelstellingen die door het ADEME (Agence de l'Environnement et de la Maîtrise de l'Énergie) bepaald werden.

Zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot

Zorgt voor een besparing van 20 tot 50% tegenover vergelijkbaar nieuw materiaal.

Speelt in op de problematiek van het onderhoud van de installatie en de moeilijkheid het materiaal homogeen te houden.

Ecologisch-gerecycled materiaal: wat is de doelgroep?

Het ecologisch-gerecyclede materiaal richt zich in de eerste plaats op alle bedrijven en administratieve diensten die oog hebben voor duurzame ontwikkeling maar ook tot zij die hun installatie homogeen wensen te houden wanneer een product niet langer verkocht wordt.

Kortom, het ecologisch-gerecyclede materiaal beantwoordt aan de noden van alle bedrijven die hun investeringen willen laten renderen of die de aankoopkosten willen verminderen dankzij betrouwbaar en ecologisch materiaal met garantie.

De impact van informaticasystemen op het milieu

Kortom:

  Een keten die ISO 14001-gecertificeerd is

    Meer dan 100 door de fabrikanten gecertificeerde technici die opgeleid werden volgens de specificiteiten van ecologische recycling.

    Een perfecte kennis op het vlak van afval sorteren en de wil het maximum aan materiaal te recyclen.

    Geen enkele schadelijke impact op het milieu (water, lucht, bodem, lawaai, geur)

    Herbruikbare materiële bronnen, natuurlijke hernieuwbare bronnen

    Ecologische schoonmaakmiddelen om een onberispelijk esthetisch aspect te garanderen

  Een verpakking die voldoet aan de meest vooruitstrevende milieunormen

Maar het is ook:

20 tot 50% goedkoper dan een nieuwe telefoon

Een koolstofvoetafdruk die 4 keer kleiner is dan van een nieuwe telefoon

 

 

Gebruiksaanwijzing van ons ecologisch gerecyclede aanbod

Wat is het proces dat Connexing aanbiedt voor eco-recycling?

Alle ecologisch gerecyclede telefoons die door Connexing verkocht worden, zijn afkomstig uit niet gebruikt weggeworpen materiaal. Dit materiaal wordt verzameld op een site die de ISO 14001 milieunormen respecteert en wordt behandeld volgens een ISO 9000 proces met volgende grote fasen:

Elke telefoon wordt getest op alle functionaliteiten, met inbegrip van beltoon en radiotransmissie.

Indien de telefoon werkt, wordt deze onmiddellijk schoongemaakt met niet-schadelijke solventen. Indien de telefoon hersteld dient te worden, kunnen onderdelen zoals het scherm, de handset, het toetsenbord en de programmeerbare toetsen vervangen worden. Het rekbare snoer en het netsnoer worden steeds nieuw geleverd.

Vervolgens wordt de telefoon in een biologisch afbreekbare doorzichtige film verpakt en in onbehandeld karton verpakt om verfsolventen te vermijden.

Welke referenties gebruikt Connexing voor de ecologisch gerecyclede producten?

De referenties van artikels in de rubriek 'Ecologisch gerecycled' zijn referenties van Connexing.

Hoe worden de prijzen voor ecologisch gerecyclede producten bij Connexing berekend?

De aangeduide prijzen zijn de 'argusprijzen van de telefonie'. Connexing garandeert u een eenheidsprijs die 20% goedkoper is dan het nieuwe equivalent - het de geleverde hoeveelheden laten toe een verschil te bereiken van 50% tussen het nieuwe materiaal en het ecologisch-gerecyclede materiaal. Een prijsverschil dat tot nadenken stemt, vooral bij identieke service en gebruik.

Hebben de ecologisch gerecyclede telefoons van Connexing een garantie?

Net als nieuwe telefoons hebben onze ecologisch gerecyclede telefoons een garantie van één jaar. Connexing biedt aan deze garantie uit te breiden tot 3 jaar voor het forfaitair bedrag van €19 excl btw.

Wat is het nut van het label dat bij elke ecologisch gerecyclede telefoon zit?

Koop ecologisch gerecycled materiaal en ontdek het! Op dit label staat: 'U bezit een installatie die ecologisch gerecycled, getest, gecontroleerd en gegarandeerd is [...]' Door te kiezen voor ecologische recycling werkt uw bedrijf mee aan het beschermen van natuurlijke bronnen en aan de herwaardering van elektronische installaties door 'Green IT' te integreren om al uw medewerkers te sensibiliseren voor duurzame ontwikkeling en door uw ecologisch verantwoorde keuze te benadrukken.

Is het ecologisch gerecyclede materiaal betrouwbaar?

In tegenstelling tot nieuw materiaal, dat via steekproeven getest wordt, wordt elke ecologisch gerecyclede telefoon getest op alle functionaliteiten vooraleer hij verzonden wordt.